MasterChef
Erhvervsklubben havde allieret sig med to kapaciteter: Køkkenchef Henrik Rydicher og Vinekspert/-importør Dennis Ahlmann - Henrik til at styre madlavningen og Dennis til at sikre et passende udvalg af skønne vine.
Det blev en forrygende aften; lærerig og sjov ... og til slut kronen på værket: en fantastisk 5 retters menu, som vi på på mirakuløs vis selv havde kreeret (stort set).
Det startede med at vi blev inddelt i fire hold, som Henrik sendte i køkkenregionerne med hver deres opskrifter. Et hold til forret, et hold til to mellemretter, et hold til hovedret og et hold til dessert.
Og så var det bare "Sæt i gang!"
Alt mens holdene kæmpede sig igennem trinene i opskrifterne, cirkulerede Dennis mellem holdene og tilbød smagsprøver fra sine flasker.
Da tiden var gået samledes vi over en lille snack (som Henrik havde formået at strikke sammen ind imellem han hjalp og vejledte holdene), inden vi gik til bords.
Middagen forløb sådan, at hver ret blev tallerkenserveret af det hold, det havde lavet den, mens Dennis sørgede for en vin, der passede til retten.
Og tro det eller lad være - det var lykkedes at fremstille 5 helt fantastiske retter!
Stor tak til Henrik og Dennis for at guide os sikkert igennem aftenen - og stor tak til deltagerne for ildhu og godt humør.
Marts 2022
- Formand Madsen præsenterer Køkkenchefen Henrik og Vineksperten Dennis
- Henrik beskriver opgaven og Kim fortæller hvem, der skal udføre den
- Pia og Maj-Britt gennemgår opskriften til forretten
- Henrik klargør jomfruhummerhaler
- Kim og Henrik klargør grøntsager
- Sådan skærer man “julienne”
- Pia koger de haleløse jomfruhummere til bisque
- Per laver pastaplader
- Sådan laver man fyldte ravioli
- Ravioli med jomfruhummerhaler
- De færdige ravioli vises frem
- Forreten anrettes og serverer
- Jomfruhummer-ravioli i Jomfruhummerbisque med dild olie
- Tonny gør kammuslingerne klar
- Travlhed i det lille køkken
- Første mellemret: Stegt kammusling på blomkålscreme med ristede hasselnødder
- Tonny skærer oksekød
- og Kimmie rister brødkrumme
- Mellemret-holdet anretter og serverer
- Anden mellemret: Tatar med ristet brødkrumme og purløgsmayonaise
- Ove gør klar til at “trimme” andebrysterne
- Ib står på spring for at runde saucen af
- Hovedretten anrettes: Stegt andebryst på puré af butternut squash
- Dessertholdet: Jette, Bente, Jesper og Tommy
- Bente og Tommy udstikker mørdejen
- Tommy plukker skovsyre
- Hasselnødderne hakkes
- Mission accomplished – tid til et glas vin
- Afslappet stemning i det store køkken
- Desserten anrettes
- Dessert: Chololadesymfoni – seks slags chokolade med hindbær, hasselnødder og blomster